3 januari 2018

Kosttillskott, god tarmbalans botar autism och ADHD

Tycker att den här historien om Tim som blev symptomfri från sin autism med hjälp av bl.a kosttillskott, men också genom det så viktiga helhetstänket kring Tims hälsa.  Tims mamma letade efter grunden till hans problem och lät sig inte nöjas med att "bota/dämpa/dölja" Tims symptom med hjälp av medicin Ritalin. Hon utvecklade "Tim modellen" hon har också skrivit en bok om deras resa. Där den positiva utvecklingen i Tims hälsa var resultatet av bland annat en annan kosthållning och vitamintillskott och en så kallad genetisk bypass (läs mer här, bok här).

Tim-modellen omfattar bland annat blodprover, avföringsprover och gentester, vilka kan avslöja orsakerna bakom symptomen istället för att bara försöka dämpa symptomen.

Två böcker som hjälper tarmfloran.

Jag önskar att läkarna hade den här typen av helheltstänk när de kommer in barn i 6 års ålder istället för att bara skriva ut narkotikaklassade läkemedel. Jag tror att vi alla människor är olika känsliga i våra kroppar, vissa typer av miljö- kost- stress- gener klarar vissa typer av livsöden bättre eller sämre. Jag själv t.ex. har ju uppenbarligen en ganska känslig kropp som lätt får obalanser och åkommor. Medan andra inte får det minsta trots kanske ett ganska osunt leverne.

Så för oss känsliga så tycker jag det är värt att försöka nysta lite mer i symptomen. Försöka vara mer noggranna med kost, träning och hälsa. Har du några erfarenheter av förbättringar i hälsa genom liknande metod?



foto: Living by Miriam 
Hem, Trädgård, Barn & Hälsa.


Följ bloggen på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...