28 april 2018

Test/utvärdering av Tula Toddler

Test/utvärdering av Tula Toddler


Tillverkare: Tula Toddler
 Namn/Mönster: Sidekick



Tula är ett amerikansk märke och väldigt populära även här i Sverige, jag börjar förstå varför. De har många roliga och fina print/mönster, men framförallt är de väldigt sköna. Axelbanden är svängda för bättre passform över skuldror och tjockt vadderade utan att bli klumpiga. Axelbanden kan endast spännas åt ett håll vilket kan göra det lite knepigt när man har barnet på ryggen och ska dra bakåt. Har man orörliga armar kan detta vara lite jobbigt.  Ett minus på denna bärsele är att man inte kan korsa axelbanden.

Midjebandet är mjukt vadderat, stabilt och ger bra avlastning, det har också en liten ficka på framsidan för mindre saker som kan behövas lätt till hands. Luvan knäpps fast med knappar på insidan av panelen och går att helt ta bort. Remmarna har gummiband som gör det smidigt att rulla upp överbliven rem om man är lite mindre, så dessa inte är i vägen. Den passar nu vårt barn, 19 mån stl ca 92, 86cm lång perfekt.

Snabbfakta

Vikt rekommendation: 11-27 kg (används från 80cm långa barn)
Material: 100% vävd öko-certifierad bomull
Bäralternativ: rygg eller mage
Tillverkas: USA/EU

Storlek 

Panelbredd:  48cm (enl. tillverkare)
Panelhöjd: 45cm (enl. tillverkare)
Bärselens vikt: ca 640 gram (enl. mig)
Passar barn ca 1-4år (enl. tillverkare)




foto: Living by Miriam 
Hem, Trädgård, Barn & Hälsa.


Följ bloggen på:

26 april 2018

Utvärdering/Test av Bärsele Wompat Medium

Utvärdering/Test av Wompat Medium


Tillverkare: Wompat (stl Medium)
Namn: Kide Kuura (sjaltyg)



Den här selen är vacker och har en lite tjockare panel. Den är också något hårdare trots att denna är köpt begagnat och borde vara inbruten (mjuk). Luvan är charmig men ganska opraktisk då den inte går att stoppa undan och tar ganska stor plats. Sjaltyget är otroligt vackert men personligen tycker jag inte att Manchestertyget på övriga delar matchar den vackra panelen.
Remmarna går inte att snurra ihop, vilket gör att det hänger och slänger lite väl mycket. Bröst eller ryggspännet har ingen fästpunkt som gör att remmen kan åka ner helt över axelbandet, vilket jag tycker är otroligt frustrerande.
Axelremmen kan spännas både bakåt och framåt vilket är skönt om man har svårt att nå med stela armar
Midjebandet är väldigt mjukt som bomull och kanske inte ger fullt så mycket stöd som man kunnat önska.
Både de vadderade axelbanden och själva axelremmen ner mot armhålan är väldigt breda jämfört med många andra bärselar. Detta ger en ganska obehaglig känsla av att de skär in i bröst och armhåla på mig. Men vi är alla olika och många trivs bra med sin Wompat. Så bäst är att prova.

Remmen mellan armhål/ bröst är ovanligt bred.

Snabbfakta

Vikt rekommendation: max 20 kg
Material: 100% GOTS certifierad ekologisk bomull
Bäralternativ: rygg eller mage
Tillverkas: Finland
Bärselens vikt: ca 750gr


Storlek Medium:
 Panelbredd: 38cm Panelhöjd: 38cm.
Passar mellan ca 1-2år (3 år enl. tillverkaren men jag tycker det är att ta i).


Bröst/ryggspännet glider lätt ner hela vägen förbi det vadderade området.


foto: Living by Miriam 
Hem, Trädgård, Barn & Hälsa.


Följ bloggen på:

22 april 2018

Utvärdering/Test av Toddler bärsele från Soul sling

Utvärdering/Test av Toddler bärsele från Soul sling.




Tillverkare: Soul sling
Namn/Mönster: Prism Surprise

Den här bärselen gillar jag personligen väldigt mycket. Den är mjuk från start med en relativt tunn panel vilket inte gör den så varm eller klumpig. Tyget är vackert och färgerna fantastiska. Midjebandet är rejält förstärkt med något skumgummiliknande, utan att kännas hårt. Gillar att alla remmar har gummisnoddar som gör att man kan rulla ihop och fästa det som blir ”över” om man inte är så stor eller lång. Axelbanden är relativt smala och lätt böjda för att passa bättre mot kroppen över skulderbladen. Axelremmarna går att dra både bakåt och framåt, vilket underlättar om man har orörliga armar och svårt att nå bakåt eller svaga handleder. Luvan är smart konstruerad med snören som enkelt minskar eller förstorar den, den går ej att ta bort helt.



Hela bärselen känns överlag genomtänkt. Bröstremmen (eller rygg om du har barnet fram) kan inte åka ner över axelremmen, men justeras i höjdled. Enda minuset jag ha märkt på Souls sling bärsele är att man inte kan korsa axelbanden. Men hittills så har den varit så bekväm att det gått bra i alla fall. Bär man mycket och tunga barn under en längre period, kanske man dock skulle önska den funktionen för variation.
Den passar nu vårt barn, 19 mån stl ca 92, 86cm lång perfekt.

Snabbfakta Soul Sling Toddler bärsele 

Vikt rekommendation: 11-22 kg
Material: 100% vävd bomull
Bäralternativ: rygg eller mage
Tillverkas: Bangalore, Indien

Storlek 

Panelbredd: enl tillverkare 48cm Panelhöjd: 47cm.
(När jag mäter 45cm bred och 46cm hög innan tvätt(!)).
Bärselens vikt: ca 780gr







foto: Living by Miriam 
Hem, Trädgård, Barn & Hälsa.


Följ bloggen på:

19 april 2018

Utvärdering/test av Bärsele från ISARA

Utvärdering/test av ISARAs bärsele

Tillverkare: Isara
Namn: Funky Owl
Köps här.
*Inlägget är i samarbete med Isara.*






Det här är en väldigt lätt och smidig bärsele, när jag vägde den så väger den bara 600gram. Den har många möjligheter och därmed en lång användningstid och tar ganska liten plats. Panelen går att justera på både bredden och höjden. Överlag är det en väldigt genomtänkt bärsele, det känns som de tänkt på nästan allt. Men ingenjör som jag är så är jag lite tveksam till luvan, men den ska jag pröva lite mera. Jag tänker om man vill sätta på den efter att barnet har somnat i bärselen så är det inte så himla enkelt när den knäpps på insidan. Samt att jag saknar en liten fick för mobil, kreditkort eller nyckel om man ska gå en kort sväng och inte vill ha med sig en väska. Men det är inte så många selar som har detta, vad jag vet så är det Soul Sling AnoonA och Tula.
De vadderade axelbanden är relativt smala, jag upplever inte att de klämmer eller skär in i armhålan/bröstet som på Wompat. Axelremmarna går att dra både bakåt och framåt, vilket underlättar om man har orörliga armar och svårt att nå bakåt. Midjebandet är stabilt lite som ett liggunderlag, men utan att bli obekvämt. Axelremmen mellan skuldrorna är lite längre i kortaste läget än t.ex. Tula, detta önskar jag att man kunde dra åt mera.


Vikt rekommendation: Toddler  (8-9kg) - max 20kg.
Material: 100% GOTS certifierad ekologisk bomull
Bäralternativ: rygg eller mage
Tillverkas: Rumänien
Bärselens vikt: ca 600gr

Storlek:
 Panelbredd: max 46 cm bred och ca max 48cm hög

Axelbandet mellan skuldrorna är flexibelt med ett gummiband. Men lite i längsta laget för min smak.



#isarabrandambassador

foto: Living by Miriam 
Hem, Trädgård, Barn & Hälsa.


Följ bloggen på:

17 april 2018

Isara bärsele

Jag har blivit utvald som ambassadör för Isara.
*Därför sker detta inlägg i samarbete med dem.*


Jag blev nyfiken på ISARA för en tid sedan, de är inte så vanliga i Sverige och finns inte i så många Svenska butiker (än) därför köpte jag ingen. Uppdatering 2020 finns nu på: www.tvåbarn.se
Bärselar och sjalar tillverkas och utvecklas i Rumänien. Det som jag gillar med deras bärsele är att deras tyger är ekologiska samt att de har en inbyggd funktion som gör att panelen går att justera medan barnets växer. Därmed behövs inget spädbarnsinlägg och användningstiden blir också väldigt lång. Så det känns extra skoj att de valde ut mig som ambassadör för deras produkter.



ISARA modell V3 släpptes 2013 och är en bärsele som går att justera i både bredd och höjd för att passa barnet. Jag kommer skriva lite mer om Isara och även andra bärselar för lite större barn, som i regel kallas efter engelskans - Toddler.

Standard passar barn från 1 månad (4kg) till 4-5 år och max 20kg.
För mindre barn och premature rekommenderas en elastisk trikåsjal den första tiden.
Toddler passar barn från ca 8-9 månader (8-9kg) till 4-5 år och max 20kg.

Bärselen från Isara kan användas för att bära barn fram mage mot mage, på höften eller på ryggen. Isara anser inte att framåtvända barn ger den rätta ergonomiska ställningen för varken barn eller bärare och har därför endast möjlighet till höftbärande om barnet vill se sig omkring framåt. Då kan också barnet fortfarande ha ögonkontakt med en vuxen för att kunna läsa av situationer som är nya. Samt att barnet också kan välja att vända huvudet in mot bröstet om det blir för mycket intryck. Personligen använde jag våran Ergobaby 360 för framåt bärande endast 1-2 gånger. Vårt barn var nöjd med att titta runt med mig nära ansikte mot ansikte. Visst hon vred sig runt och sträckte sig för att se så mycket som möjligt. Men hon var aldrig missnöjd. Jag tror att många misstolkar det som att de vill se framåt, men de vill av naturen se det som rör sig. Är hon vänd mot mig kan hon också enkelt borra ner ansiktet och ta sig en liten power nap.

Det fantastiska med Isara är att panelen kan justeras både på bredden och på höjden. Den här funktionen kommer mer och mer nu på många bärselar, vilket också gör det möjligt att slippa spädbarnsinlägg. Jag tror många drar sig för att använda en bärsele med inlägg, då det är ganska bökigt. Jag hade själv problem med att få till detta på våran Ergobaby 360 som vi hade först. Våran Manduca köpte jag efter spädbarnsperioden så den provade jag aldrig med inlägget, men den ska vara lite enklare. Framförallt tunnare än Ergobabys som är väldigt tjockt, så det blir inte så hiskeligt varmt om man får ett sommarbarn.

Vissa bärselar har "dubbelfattning" för spännet på midjebältet så att man inte ska tappa barnet av misstag om spännet går upp. Men detta är också väldigt bökigt, då man måste ha två händer på spännet och således inte kan ha t.ex en hand på barnet. Isara har har en annan lösning, som ni kan se på denna video här nedan.




foto: Living by Miriam 
Hem, Trädgård, Barn & Hälsa.


Följ bloggen på:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...