17 april 2018

Isara bärsele

Jag har blivit utvald som ambassadör för Isara.
*Därför sker detta inlägg i samarbete med dem.*


Jag blev nyfiken på ISARA för en tid sedan, de är inte så vanliga i Sverige och finns inte i så många Svenska butiker (än) därför köpte jag ingen. Uppdatering 2020 finns nu på: www.tvåbarn.se
Bärselar och sjalar tillverkas och utvecklas i Rumänien. Det som jag gillar med deras bärsele är att deras tyger är ekologiska samt att de har en inbyggd funktion som gör att panelen går att justera medan barnets växer. Därmed behövs inget spädbarnsinlägg och användningstiden blir också väldigt lång. Så det känns extra skoj att de valde ut mig som ambassadör för deras produkter.ISARA modell V3 släpptes 2013 och är en bärsele som går att justera i både bredd och höjd för att passa barnet. Jag kommer skriva lite mer om Isara och även andra bärselar för lite större barn, som i regel kallas efter engelskans - Toddler.

Standard passar barn från 1 månad (4kg) till 4-5 år och max 20kg.
För mindre barn och premature rekommenderas en elastisk trikåsjal den första tiden.
Toddler passar barn från ca 8-9 månader (8-9kg) till 4-5 år och max 20kg.

Bärselen från Isara kan användas för att bära barn fram mage mot mage, på höften eller på ryggen. Isara anser inte att framåtvända barn ger den rätta ergonomiska ställningen för varken barn eller bärare och har därför endast möjlighet till höftbärande om barnet vill se sig omkring framåt. Då kan också barnet fortfarande ha ögonkontakt med en vuxen för att kunna läsa av situationer som är nya. Samt att barnet också kan välja att vända huvudet in mot bröstet om det blir för mycket intryck. Personligen använde jag våran Ergobaby 360 för framåt bärande endast 1-2 gånger. Vårt barn var nöjd med att titta runt med mig nära ansikte mot ansikte. Visst hon vred sig runt och sträckte sig för att se så mycket som möjligt. Men hon var aldrig missnöjd. Jag tror att många misstolkar det som att de vill se framåt, men de vill av naturen se det som rör sig. Är hon vänd mot mig kan hon också enkelt borra ner ansiktet och ta sig en liten power nap.

Det fantastiska med Isara är att panelen kan justeras både på bredden och på höjden. Den här funktionen kommer mer och mer nu på många bärselar, vilket också gör det möjligt att slippa spädbarnsinlägg. Jag tror många drar sig för att använda en bärsele med inlägg, då det är ganska bökigt. Jag hade själv problem med att få till detta på våran Ergobaby 360 som vi hade först. Våran Manduca köpte jag efter spädbarnsperioden så den provade jag aldrig med inlägget, men den ska vara lite enklare. Framförallt tunnare än Ergobabys som är väldigt tjockt, så det blir inte så hiskeligt varmt om man får ett sommarbarn.

Vissa bärselar har "dubbelfattning" för spännet på midjebältet så att man inte ska tappa barnet av misstag om spännet går upp. Men detta är också väldigt bökigt, då man måste ha två händer på spännet och således inte kan ha t.ex en hand på barnet. Isara har har en annan lösning, som ni kan se på denna video här nedan.
foto: Living by Miriam 
Hem, Trädgård, Barn & Hälsa.


Följ bloggen på:

1 kommentar:

  1. Hej Miriam,

    Vart nånstans kan man köpa en Isara The One här i Sverige?

    Mvh
    Márcia

    SvaraRadera

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...