17 september 2018

Rensa i röran?

Sedan jag hittade KonMari så har jag mer och mer funderat på det här med konsumtion, prylar, röran i hemmet o.s.v. Ska man rensa i röran? Svaret är Ja om man stör sig på det för då skapar det en inre stress. Via Facebook gruppen för KonMari Sverige så hittade jag den här videon:Jag tycker det är intressant och skrämmande hur vårt beteende har förändrats så. Jag tror dock att USA är något extrem i sin kultur, men om vi inte tänker till kommer vi snart vara där själva.

Sedan jag började min KonMari resa så har jag verkligen konsumerat mindre och med mycket mer eftertänksamhet. Att känna sig nöjd med sin garderob och endast ha några få plagg som man behöver inhandla men utan att känna stress - inte ha den där känslan "att man inte har något att ta på sig" trots att man äger för mycket kläder. Den känslan kunde jag känna rätt ofta innan, men inte längre och då har jag skänkt bort mer än hälften av min garderob. Rent logiskt så borde jag ha mindre att ha på mig nu, men det är som att nu har jag så bra överblick att det blir lätt att kombinera allt. Dessutom så har min färganalys också hjälpt, det underlättar så mycket att ha kläder som man vet att man passar i. Som dessutom går bra att matcha ihop också. Jag har bara köpt enstaka ny plagg, främst "förbrukningsplagg"- trosor, strumpor och liknande.

Det låter klyschigt men det är befriande att rensa ut saker som man inte behöver, det som inte "glittrar", som inte passar, som man inte gillar, som man bara fått eller som att man inte tänkt på att man har (4 stycken vinkork öppnare för man har flyttat ihop med en person som också hade 2 st o.s.v).foto: Living by Miriam 
Hem, Trädgård, Barn & Hälsa.


Följ bloggen på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...