10 december 2018

Hållbar shopping?


Vad är hållbar shopping? Det pratas en hel del om att man materialen ska vara hållbara, ibland nämns tillverkning, men vi glömmer en viktigt sak. Att det man köper bland annat är det man förväntar sig och lever upp till den beskrivning som finns. Många hemsidor brister på detta område tycker jag. Det kanske är fel storlek eller att modellen kanske inte passar. Men det är många som inte visar kläderna på riktigt människor och det gör också att det är svårt att få en uppfattning om modellen. Hur ofta man räknar med riktiga omdömen på en vara för att förstå om storleken är rätt och hur den sitter på "non zero size" kroppar. En annan sak är det här med färg, det är ofta namnet eller bilderna på plaggets färg inte överensstämmer med verkligheten.
 GP skriver om ett nytt storlekssystem som kan hjälpa, men som få tillverkare verkar visa intresse för. Synd. Innan dess tycker jag det borde vara relativt enkelt att kunna förbättra detta avsevärt.

Mitt senaste köp på Bonprix köpte jag en klänning en storlek mindre än jag kanske hade valt tack vare recensionerna. Jag har länge letat efter en enkel bekväm klänning "den lilla svarta" i trikå som inte innehåller polyester. Den är så bekväm och sitter dessutom snyggt.foto: Living by Miriam 
Hem, Trädgård, Barn & Hälsa.


Följ bloggen på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...