11 december 2019

Amning i nöd och lust

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.*

Hittade en bok som Sagogrynet skrivit om amning, Amning i nöd och lust. Den är lättläst och informativ utan pekpinnar. Den förklarar hur barn, mamman och amning fungerar. Samt förklarar orsaker till varför amningen kanske inte fungerar, eller snarare varför man tror den inte fungerar, men att den i själva verket gör det. Mycket information finns även på hennes blogg, med allt ifrån forskning, amningsställningar, flaskmatning, pumpa osv. Perfekt present till blivande mamman, kanske vid en babyshower?

Hon skriver i boken att runt 40% av barnen får tillägg på BB utan en medicinsk orsak, med några få undantag där det verkligen behövs. Inte så konstigt att så få ammar då om man redan på BB får fel signal och tror att ens mjölk inte räcker till. Om personalen inte förstår de olika stegen som sker vid amning och ger ersättning som hämmar den egna mjölkproduktionen. Det blir en ond cirkel och tillslut så avstannar amningen.

Amningen har också fått ny luft under vingarna i social media då man nu också lyfter fram fördelen mot ersättning ur ett miljöperspektiv, en intressant vinkel som kanske tidigare inte berörts. Därför är det åter igen viktigt att de kvinnor som vill amma får den hjälp de behöver för att komma i gång och sedan fortsätt så länge som de önskar. Fick du den hjälp du behövde? Vad saknade du?

foto: Bokus.se 
Hem, Trädgård, Barn & Hälsa.


Följ bloggen på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...