9 december 2019

Föda utan rädsla - profylaxkurs

Inför förlossning nr 2 ordnade vi barnvakt för första gången och gick en Föda utan rädsla - profylaxkurs. Helt fantastiskt, om du ska köpa en sak innan ditt barn kommer till dig själv, en vän eller kollega så är det denna kursen. Kursen är också avdragsgillt som Friskvård hos din arbetsgivare, både för dig och din partner (halva kostnaden var).

Rent krasst kan jag tycka att man kunde strunta i vissa MVC/BVC aktiviteter och lägga pengarna på detta för alla gravida inom vården. Speciellt med de missförhållanden som råder på vissa platser kring förlossningsvården. En trygg mamma och partner kan också lätta på trycket inom vården. Med kortare förlossningar, mindre/effektivare smärtlindring, färre komplikationer och eftervård p.g.a skador.

Även min man tyckte kursen var bra, den ger stor förståelse vad som händer i kroppen vid stress/rädsla, vad som är motvikten till detta och hur hela förlossningen styrs av hormoner. Man behöver inte sitta i ring och flåsa som man kan se på TV. Man är med sin partner och gör ett antal övningar på slutet. Vi hade också en fantastiks "presentatör" Irene Setterqvist som verkligen brinner för att hjälpa och stödja gravida par. Hon har stor erfarenhet och kunskap. Behöver du stöd så finns hon i Göteborg.


Boken kan du köpa på Bokus här (affiliatelänk) men jag rekommenderar kursen först :-)


foto: Living by Miriam 
Hem, Trädgård, Barn & Hälsa.


Följ bloggen på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...