17 februari 2020

Kaffemaskin - DeLonghi

”Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bagaren och Kocken”.

Vi är ganska stora kaffenördar och dricker gärna ett par koppar när vi är lediga. Tidigare har vi haft den klassiska mockabryggaren i aluminium från Italien. Den gör riktigt gott kaffe men det blir en hel del pyssel. Dels maler vi bönorna själva (visst man kan köpa färdigt) sen måste den diskas och det är här det fallerar i logistiken. De blir bara ståendes en massa disk överallt på diskbänken.När man har småbarn så vill man gärna att många vardagssysslor ska ske så smidigt som möjligt. Vi har länge funderat på en kaffemaskin, först tänkte vi på en s.k podmaskin. Men vårt samvete kan inte med dessa poddar som ska tillverkas och sedan blir över. Även om de går att återvinna idag så blir det ännu mer logistik och så ska de få plats någonstans också innan de skickas för återbruk.
En bryggare var inte ett alternativ då det också ska diskas, tar tid och ingen av oss är särskilt förtjusta i bryggkaffe. Så tillslut så blev det en DeLonghi Kaffemaskin ECAM 21.117W. Jag hoppas verkligen vi kan ha den i många år med tanke på all elektronik som ska till för tillverkningen av maskinen.

Kaffebönorna mals och pressas i maskinen, det blir alltså inte några podrester bara kaffepulver till komposten. Den har en behållare för vatten och man kan ställa både värme, styrka och skumma mjölk. Jag gillar också att den är vit, lite fånigt kan tyckas men jag vill inte ha en stor svart maskin i vårt trånga mörka kök. Än så länge är vi väldigt nöjda och min man provar olika bönor och malningar. Jag ammar mest just nu och blir glad om jag får en halv kopp :-)Vi köpte våran på nätet via Bagaren o& Kocken och det var en snabb leverans och inga konstigheter..

foto: Living by Miriam 
Hem, Trädgård, Barn & Hälsa.


Följ bloggen på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...