18 mars 2020

Kort tungband - Göteborg, Östra

Jag blir så frustrerad över att många kvinnor inkl jag själv måste stå ut med så mycket smärta p.g.a okunskap, bristande intresse, tidsbrist, myter... eller vad det nu är. Kort tungband är något som vården kan förbättra sig avsevärt kring. Jag hade stora problem med amningen med första barnet, främst smärta, white spot, mjölkstockningar och dålig viktuppgång första tiden. Samma problem dök upp med andra barnet, denna gången var jag dock förberedd, men jag önskar det kunde vara smidigare att få hjälp direkt.

foto överst: före och efter klipp på vår son.

Jag kände direkt att det gjorde ont att amma och såg precis som med första barnet att bröstvårtan var missformad efter amning. Jag påpekade då detta men alla som jag pratade med försäkrade sig om att allt såg bra ut. På återbesöket på BB påpekade jag det igen, men läkaren ryckte lite på axlarna. Barnmorskan däremot lyssnade och efter endel påtryckningar så skickade hon en remiss till Öron Näsa Hals på Lundby sjukhus, vi fick hjälp av Eva Jungmark, överläkare. Ingreppet tar några sekunder och det kom inget blod och han reagerade inte ens. Vilket känns skönt.

 Hur de inte kan ha den här kompetensen på BB Östra är för mig en gåta. Jag fick alltså vänta lite drygt 2 veckor innan jag fick hjälp med att klippa tungbandet. Under den tiden så fick jag flera white spot och mjölkstockningar, samt feber. Dagen efter klippet så försvann feber, och stockning. Sedan dess har jag inte haft några problem eller någon smärta, det är så häftigt (peppar peppar ta i trä).

Tror du att din barn har kort tungband så kan facebook gruppen "Svensk stödgrupp för kort läpp- och tungband" och/eller www.tungband.se vara till hjälp.


foto: Living by Miriam, queenofdentalhygiene.net
Hem, Trädgård, Barn & Hälsa.


Följ bloggen på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...