23 september 2020

Barfotaskor till barn och vuxna

Att hitta Barfotaskor till barn och vuxna är inte alltid helt enkelt, tyvärr går det inte att gå inte på en vanligt "sportaffär" och hitta det man söker. Jag tänkte här lista några ställen där man kan köpa så kallade barfotaskor. Listan kommer uppdateras kontinuerligt när jag får lite tid över. Jag väljer att inte länka till dem då vissa finns att köpa på fler ställen och det blir ett stort jobb att hålla länkarna uppdaterade. Sök efter de du är intresserade av.

Med barfotaskor menas skor utan klack, med bred tåbox som inte klämmer ihop tårna samt en mjuk sula som inte begränsar fotens rörlighet. Några av korna har vi provat och de skriver jag isf lite mer om, övriga har vi inte provat. Länderna som nämns är företagets hemland inte tillverkning. 

Sidor att handla barfotaskor ifrån:
Olika skomärken:

Belenka - Slovakien

Jag har beställt ett par skor till mig och barnet härifrån. Barnets skor passar bra, jag gillar att det finns en innersula som man kan ta ut. Det går det lätt att mäta och se passformen på barn enkelt genom att ställa foten på sulan. Annars tycker jag det är svårt att se om de passar bra.
Damskon svänger av ganska mycket på utsidan, innan lilltån, inte så den ligger emot. Men den formen passade inte riktigt min fot tyvärr. Jag får annars intrycket av att detta är en sko med bra kvalitet, mjukt skinn och följsam sula. Froddo - Kroatien 


Dessa skor var bland de första vi köpte till barnet. Då köpte vi vinterskor med ullfoder, de röda. Det kan vara bra att veta att de finns i 2 bredder (eller gjorde i alla fall för nått år sedan, se skillnaden nedan). Så välj den som är bredast. Vi har varit nöjda med dessa, de har hållit bra. De har inte jätte tunn sula, men på en vintersko så kan man behöva kompromissa för att hålla foten varm. De är lätta för barnet att ta på sig själv.Feelmax - Finland


Dam- herr och barnskor.
Dessa köpte vi rätt nyligen till barnet så vi har inte utvärderat hur de håller än. De har en bra bredd över tårna och en mjuk och böjlig sula. Enkla för barnet (4år) att ta på och spänna själv. I forum på Facebook så skriver vissa att de inte varit nöjda med kvalitén, men jag kan inte uttala mig om det än.Wildling - Tyskland 


Dam, barn och herrskor. 
Har ej provat.Vivobarefoot


Dam, barn och herrskor. 
Jag har provat ett par skor från Vivo, tyvärr trivdes jag inte riktigt och kan inte säga exakt varför.

Lems - USA

Dam och herrskor som sedan jag köpte dem för flera år sedan tyvärr enligt facebookgruppen för Barfotaskor, blivit lite smalare och har upphöjd tåbox. Men mina Boulder boot är så sköna och snygga, de har hållit utan problem. Till vintern har jag en extra ullstrumpa. Jag har även deras "gympaskor".
Tikki - Rumänien

Tikki har främst barn och damskor, ibland enstaka herr. Barnskorna är breda och mjuka i sulan utan klack. De har under hösten 2020 gjort om sina modeller och uppdaterat sin måttabell. De vi köpte innan detta upplevdes som stora i storleken då vi köpte med för mkt växtmån så de inte passade. Är du osäker skulle jag maila dem och fråga. Skorna känns som välgjorda och de finns i många färger och mönster.Magical shoes - Polen


Dam, herr och barnskor.
Bobux - Nya Zealand


Barnskor.
Vissa modeller är åt barfota hållet, med platt och böjlig sula med relativt bred tåbox. I alla fall inte avsmalnade tår, se de blåa gympaskorna. Dock har de börjat med att höja upp sulan i fram vid tårna den senaste tiden på vissa skor, se vinterskon nedan.

Bundgaard (stövlar)

Bundgaard har främst barn och ungdomskor. Men de jag tar upp här är stövlar. För det är det svåraste att hitta barfotavänliga. Dessa finns med och utan ullfoder och med relativ bred tåbox och mellanmjuk sula utan direkt klack. De är de bästa vi har provat.

foto: Living by Miriam, samt respektive tillverkare. 

Följ bloggen på:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...