16 oktober 2020

Autoimmun sjukdom och allergi

”Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Werlabs”.

Jag har den senaste tiden läst flera mycket intressanta böcker om autoimmuna sjukdommar och AIP. När jag fick min Alopecia för 3 år sedan så kände jag att något var fel i kroppen. Men Vårdcentralen ville inte hjälpa, så då tog jag blodprover via Werlabs. Det visade utslag på ägg och mjölkprotein. Så jag uteslöt detta ur kosten, liksom gluten då jag läst viss koppling till just autoimmuna sjukdomar och gluten. Nu när jag läser om AIP så är det en del av AIP-kosten. Du kan läsa mer om AIP här. Kan verkligen rekommendera ett blodprov om du misstänker att något inte stämmer.

Jag tänker så här i efterhand att det kanske är det som gjorde att mitt hår kom tillbaka. Så synd att vården inte lyssnar och att de är så anti att ta blodprov. Tänk att jag gått med allergi mot ägg utan att veta om det. Jag läste i en bok att många som har IBS senare utvecklar en autoimmun sjukdom. Det finns så mycket intressant om kosten och tarmfloran och hur den påverkar våran hälsa. Tänk så många som idag tidigt börjar sabba sin tarmflora med socker och dålig mat, ibland går den inte att rädda. Vissa tarmbakterier som behövs dör ut och kan inte fås tillbaka. SVT visade för en tid sedan en intressant serie om detta, Guldet i dina tarmar. Har du sett den? 

foto: Living by Miriam 
Hem, Trädgård, Barn & Hälsa.


Följ bloggen på:

1 kommentar:

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...